WEST-FRIESLAND - De politie vermoedt dat een Opel Astra betrokken is geweest bij een reeks gewelddadige overvallen in de regio. Bij één van die overvallen kwam Sjaak Groot uit Berkhout in juni 2021 om het leven. De politie deed dinsdagavond via het programma Opsporing Verzocht een oproep voor meer informatie over de auto. Het voertuig zou in de maanden na de moord op Berkhout nog gezien zijn in o.a. De Goorn en Noord-Scharwoude.


De politie laat op de eigen website weten:

In de onderzoeken naar een aantal gewelddadige overvallen in West-Friesland in de periode van augustus 2020 tot en met juli 2021 is de politie op zoek naar een donkergekleurde Opel Astra waarvan de kentekenplaat begint met TT-… Deze personenauto is te zien op camerabeelden in één van de onderzoeken. De recherche houdt er rekening mee dat deze Opel Astra mogelijk gebruikt is bij één of meerdere overvallen.

Het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die deze Opel Astra met een kentekenplaat die begint met TT-… herkennen, weten waar die is of mogelijk gezien hebben in de omgeving van en rondom de tijdstippen van één van de overvallen. Dit kan ook in de dagen ervoor zijn geweest in verband met eventuele voorverkenning.

Vragen

- Weet u waar deze Opel Astra met kenteken TT-… op dit moment is of kent u iemand die deze in bezit heeft?
- Heeft u de auto gezien? Bijvoorbeeld op 22 juli 2021 in de omgeving van de Oranjestraat in Noord-Scharwoude of op 8 augustus 2020 bij de Vredemakersweg in De Goorn?
- Kent u mogelijk iemand die in de periode van augustus 2020 t/m juli 2021 reed in een donkerkleurige Opel Astra met een nummerplaat die start met de lettercombinatie TT-…?
- Heeft u andere informatie over deze personenauto of mogelijke gebruikers ervan?

Neem contact op met de politie via 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. Ook kunt u gebruik maken van het tipformulier.