CASTRICUM/EGMOND AAN DEN HOEF - Naar aanleiding van het incident op maandagavond 26 november in Egmond aan den Hoef waarbij een hardloopster opzettelijk werd aangereden en daarna werd gestoken, heeft de recherche twee soortgelijke incidenten in Castricum meegenomen in haar onderzoek.

Aanrijdingen Castricum
Op donderdagmiddag 22 november rond 17.45 werd een 18-jarige vrouw uit Limmen aangereden door een auto toen zij fietste op de Zanddijk. Het slachtoffer hield hier een klaplong aan over. Enkele ogenblikken later (omstreeks hetzelfde tijdstip) werd een 52-jarige hardloopster uit Limmen op diezelfde dijk ook aangereden door meer dan vermoedelijk dezelfde auto. De vrouw raakte hierbij gewond aan haar arm.

Rijrichting auto
De hardloopster verklaarde dat de bestuurder van de auto wegreed in de richting van Heiloo. De fietsster gaf aan dat de automobilist in de richting van de Westerweg vertrok.

Egmond aan den Hoef
Maandagavond rond 19.40 uur raakte een 18-jarige vrouw uit Egmond-Binnen gewond tijdens een rondje hardlopen over de Rinnegommerlaan, het slachtoffer werd, nadat zij werd aangereden door een donkerkleurige auto, in haar borst gestoken.

Onderzoek
Het is voor de politie nog niet duidelijk of de automobilist in Castricum dezelfde is als de bestuurder van de donkerkleurige auto in Egmond aan den Hoef en of er een verband is tussen deze misdrijven. Maar de recherche neemt alle drie de incidenten mee in haar onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Getuigen gezocht
Heeft u donderdagmiddag 22 november tussen 17.30 en 17.45 uur iets verdacht gezien op de Zanddijk in Castricum? Of heeft u meer informatie over het steekincident in Egmond aan den Hoef op maandagavond? Neem dan contact op met de Districtsrecherche Noord-Holland Noord via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.