ALKMAAR/HEERHUGOWAARD - De politie is nog steeds specifiek op zoek naar meerdere getuigen van het dodelijk ongeval op de N242 op maandag 4 juli. Bij het ongeval kwam een 21-jarige man uit Heerhugowaard om het leven. De politie zoekt met name naar getuigen die een 27-jarige bestuurder hebben zien rijden op die bewuste ochtend.


De 27-jarige man, eveneens afkomstig uit Heerhugowaard, reed die morgen met een zwarte personenauto rond 07.10 uur op de N242 vanuit Alkmaar richting Heerhugowaard. Door onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en kwam via de middenberm op de andere weghelft terecht. Daar kwam hij frontaal in botsing met het voertuig van de 21-jarige man. Laatstgenoemde overleed ter plaatse terwijl de 27-jarige man zwaargewond naar het ziekenhuis werd gebracht. Over zijn toestand is op dit moment nog niets duidelijk.

De politie geeft aan specifiek op zoek te zijn naar mensen die de 27-jarige man nog voor het ongeval richting Heerhugowaard hebben zien rijden en mogelijk in het bezit zijn van dashcambeelden. "Wij hopen zo een beter inzicht te krijgen in wat zich afspeelde voor het ongeluk en wat de mogelijke reden was dat de bestuurder de macht over het verloor", aldus een woordvoerder van de politie.


Heeft u op maandag 4 juli voor of rond 07:10 uur op de N242 gereden en het ongeval zien gebeuren? Heeft u vóór het ongeval de betrokkenen zien rijden? Heeft u een camera in uw auto en mogelijk beelden van de personenauto’s voorafgaand aan het incident? Of heeft u andere informatie over het ongeval? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of stuur uw tips / beelden direct door via de website van de politie.

.