ALKMAAR - Er waren vannacht in zowel het uitgaansleven van Alkmaar als het nabijgelegen dorp Bergen meerdere incidenten waarbij de politie moest ingrijpen: een steekpartij, mishandelingen, vernielingen en openbare dronkenschap.


Politieagenten beklagen erover zich op sociale media. In Bergen zou zelfs iemand zijn gestoken. 'De daders vluchtten en het slachtoffer wilde niets (geen aangifte doen, red.)', aldus Maarten van der Molen, wijkagent in de Egmonden, op Twitter.

Portier mishandeld
Ook is er in het dorp een portier mishandeld. Daarbij is wel iemand aangehouden, schrijft Van der Molen. Daarnaast liep een jongere in Bergen over een politieauto, is er feestverlichting vernield en werd een politieagent beledigd. Daarop zou opnieuw iemand zijn aangehouden.

Diezelfde agent moest daarna door naar Alkmaar, waar het ook al onrustig was. Dit bevestigt wijkagent in Alkmaar Bart Pruiksman op Instagram. "Meerdere opstootjes en vechtpartijen op het Waagplein."

Aan het Waagplein zitten diverse kroegen. Volgens meerdere Twitterende agenten moest er zelfs een horeca-interventieteam aan te pas komen om de openbare orde in Alkmaar te herstellen.