UITGEEST - Het dodelijke ongeluk op de N203 van gisteravond staat niet op zichzelf. Op de weg tussen Zaandam en Heiloo zijn de afgelopen jaren meerdere zware ongelukken gebeurd.

NH Nieuws verslaggever Anne Klijnstra zette een aantal dodelijke ongelukken op de weg op een rijtje (zie ook video hierboven). Zo viel er in 2000 een dode op de weg. Een man raakte van de weg en klapte vervolgens op een boom langs de weg.

In 2011 ging het mis toen twee twintigers van de weg raakten en tegen een boom knalden. Vier jaar eerder overleed een vriend van hen op de N203, toen hij met z'n fiets de weg overstak.

Gisteren was het weer raak. Een auto met vijf inzittenden botste frontaal met een vrachtwagen. Drie jonge twintigers kwamen om het leven. Twee anderen liggen zwaargewond in het ziekenhuis.

Gevaarlijke weg
Uit een peiling (2014) onder leden van de ANWB kwam de N203 als de gevaarlijkste weg van Noord-Holland naar voren. De weggebruikers noemden toen vooral de wegdelen ter hoogte van Wormerveer en Castricum onveilig. "Veel automobilisten vinden het hier gevaarlijk", vertelt Klijnstra. "Sinds het onderzoek zijn er wel maatregelen genomen, maar in de afgelopen jaren zijn er nog veel ongelukken gebeurd."