ALKMAAR/CASTRICUM - Op donderdag 14 december heeft de politie in Alkmaar een minderjarige jongen uit Castricum aangehouden die verdacht wordt van het handelen in illegaal vuurwerk. Hij maakte daarbij onder meer gebruik van social media. Bij een huiszoeking werd vervolgens nog een partij zwaar vuurwerk aangetroffen van in totaal ruim 300 stuks. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Vanuit de politie zetten we alles in het werk om de illegale handel in professioneel vuurwerk – al dan niet in het buitenland gekocht – op te sporen en aan te pakken. (Potentiële) Kopers, handelaren, vervoerders, bezitters en afstekers van dit vuurwerk lopen risico op een fikse boete en een aantekening in hun strafblad. Is er bijvoorbeeld sprake van bedreiging of vernieling of letsel, dan zijn de straffen hoger.

De afgelopen weken heeft de politie de controles op bezit en verkoop van vuurwerk geïntensiveerd. Zo werd begin deze week nog een partij van meer dan 100 kilo gevonden in een garagebox in Zaandam. Buurtbewoners spelen hierin ook een belangrijke rol. Samen met u werken wij mee aan een veilig verloop van de jaarwisseling in uw wijk en buurt. Voorkom risico’s en koop alleen vuurwerk via de officiële vuurwerkverkooppunten in Nederland en vanaf het moment dat dit mag. De handel en opslag van verboden vuurwerkexplosieven levert levensgevaarlijke situaties op. Heeft u hierover informatie: meld dit bij de politie via 0900-8844 of anoniem via M. 0800 7000. Is sprake van overlast en is niet duidelijk waar het vuurwerk is afgestoken? Of is dit langer geleden? Meld de overlast dan bij de gemeente.