ALKMAAR - Afgelopen nacht zijn er maar liefst drie autobranden geweest in Alkmaar en omgeving. De politie gaat in alle gevallen uit van brandstichting, maar onderzoekt gezien de nabijheid van de branden ook of ze wat met elkaar te maken hebben.

Dat meldt een woordvoerder van de politie aan NH Nieuws. "We hebben nog geen concrete aanwijzingen om de incidenten te linken, maar gaan het zeker onderzoeken. Vooral de eerste twee in Bergen en Alkmaar zouden qua tijd en locatie aan elkaar gelinkt kunnen worden."

De 'autobranden-nacht' begon rond 3.30 uur in Bergen. Daar gingen twee voertuigen - een auto en een bestelbus - in vlammen op aan de Marga Klompéstraat.

Een half uurtje later sloeg het noodlot toe op de Lotharingenweg in Alkmaar. Twee auto's zijn daar total loss verklaard na een verwoestende brand: van één van de twee wagens is alleen nog maar een zwartgeblakerd geraamte over.

Derde brand
Een paar uur later, rond 6.45 uur vanochtend, brandde nog een auto uit op de Boekel tussen Alkmaar en Akersloot. Het voertuig stond geparkeerd op het terrein van een bedrijf voor grafstenen. De kentekenplaten werden niet gevonden en dus is niet bekend wie de eigenaar is.