EGMOND AAN DEN HOEF - Drie meisjes van 14 en 15 zijn gisteravond achtervolgd door een automobilist. De moeder van een van de meisjes vertelt dat de drie op hun fiets zaten toen de bestuurder ter hoogte van de Stay Okay aan de Herenweg in Egmond aan den Hoef begon te seinen.

De drie meisjes kwamen uit Egmond aan Zee. Tussen Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen scheen de zwarte geparkeerde auto met groot licht in de gezichten van de meisjes.

Vervolgens werd de auto gestart. "Toen is hij de Herenweg opgegaan en heel langzaam langs de meiden gereden", vertelt de moeder. De meisjes zagen toen dat er alleen een man in de auto zat. Na een tijdje ging hij weg.

Spookrijden
In de tussentijd waren de drie veel harder gaan fietsen, vertelt de vrouw. "Ze voelden dat er iets niet goed zat." Maar de man kwam terug. Volgens de vrouw reed hij op een gegeven moment de meisjes, die over het fietspad reden, tegemoet. "Hij reed dus spookrijdend over het fietspad."

Nog voordat de automobilist bij de meisjes aankwam, konden ze met z'n drieën een erf oprijden. Een bewoner heeft de drie geholpen en daarna zijn ook hun ouders gebeld. De automobilist is ervandoor gegaan. De politie is over het voorval ingelicht, zegt de moeder van het meisje. Een woordvoerder van de politie kon het verhaal vandaag niet bevestigen.

Met de meisjes gaat het goed. Ze waren wel erg geschrokken. "Onze dochter gaat voorlopig niet meer alleen op de fiets."