EGMOND AAN ZEE - Bij de brand in restaurant de Klok in het dorpshart van Egmond aan Zee zijn meerdere personen gewond geraakt. Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio aan NH Nieuws.

Het zou gaan om lichte verwondingen. Om hoeveel personen het gaat, is nog niet bekend. Ze worden ter plaatse nagekeken in de ambulance.

Het vuur ontstond vanmiddag in de gasfles van een terrasverwarmer, vermoedt ooggetuige Cor Mooij. Volgens hem is het pand zwaar beschadigd geraakt. "Ik denk dat het wel als verloren kan worden beschouwd."

Naastgelegen panden
De hevigste vlammen lijken gedoofd, wel komt er nog veel rook vrij. De KNRM is opgeroepen om te assisteren met blussen door zeewater te gebruiken. De brandweer doet zijn best om de brand niet te laten overslaan naar de naastgelegen woningen.

De Veiligheidsregio roept nogmaals op om uit de rook te blijven. "Houdt ramen en deuren gesloten, en zet de ventilatie uit", aldus een woordvoerder. "En we willen mensen op het hart drukken om de hulpdiensten niet te hinderen."

Zie ook onze mediapartner NH Nieuws voor videobeelden van de brand.