ALKMAAR - Donderdagavond rond 22:45 uur is op het fietspad langs de Nollenweg een 23-jarige vrouw door een onbekende man van haar snorfiets getrokken en geslagen, toen hij haar probeerde te beroven van haar tas. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Die avond reed de vrouw met haar snorfiets vanuit Alkmaar in de richting van Heerhugowaard. Toen zij langs de Nollenweg reed, stapte plotseling een donker geklede man voor haar het fietspad op. De vrouw moest hierdoor stoppen. De dader greep daarop direct haar schoudertas. Hij trok aan de tas waardoor het slachtoffer werd meegesleept. Daarna probeerde de verdachte haar los te krijgen door een aantal keer te slaan. Uiteindelijk wist de vrouw te voorkomen dat de tas werd meegenomen. De verdachte ging er daarna vermoedelijk vandoor op een donkere kleurige scooter in de richting van Alkmaar. Het slachtoffer liep bij de poging beroving enkele verwondingen op.

Omstanders hielpen het slachtoffer en de politie werd gebeld. Er is in de omgeving naar de verdachte gezocht, maar deze werd niet meer gevonden. Hij had een lichte huidskleur en was ongeveer 1.80 meter lang. Hij had een tenger postuur en droeg donkere kleding, een capuchon en zwarte schoenen. Mogelijk was een tweede persoon bij de poging beroving betrokken als bestuurder van de donkerkleurige scooter.

De politie zoekt getuigen. Heeft u rond 22:45 uur de poging beroving op het fietspad langs de Nollenweg gezien? Heeft u daarvoor of daarna de mogelijke verdachte(n) in de omgeving zien lopen of rijden op een donkere scooter? Heeft u een camera in de omgeving en beelden van eventuele betrokkenen? Of heeft u andere informatie over deze poging beroving? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. Ook kunt u uw tips of beelden sturen via het tipformulier.

2021255600