ALKMAAR - De politie is in de nacht van donderdag op vrijdag een onderzoek gestart na een schietpartij in Alkmaar. Een gewonde man meldde zich rond 01.15 uur bij een woning aan de Uitenboschstraat en verklaarde elders te zijn beschoten.


Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden opgeroepen om hulp te bieden. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel behandeld waarna hij met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd voor verdere behandeling.

Een woordvoerster van de Politie Noord Holland laat weten dat het slachtoffer heeft verklaard elders te zijn beschoten waarna hij zich bij de woning heeft gemeld. Het slachtoffer zou niet levensbedreigend gewond zijn. Er heeft uitgebreid onderzoek plaats gevonden om te achterhalen wat er precies is gebeurd, maar vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht.

De Strooijonkerstraat, een aantal straten van de woning waar het slachtoffer zich heeft gemeld, werd door agenten afgezet voor onderzoek. Het is nog onduidelijk of de man hier beschoten is.