ALKMAAR - De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op woensdagmorgen op de Koelmalaan in Alkmaar, waarbij een 78-jarige man uit Alkmaar ernstig gewond raakte. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Omstreeks 11.00 uur liep het slachtoffer met zijn fiets aan de hand over het zebrapad op de Koelmalaan, ter hoogte van het Geert Groteplein. Auto’s stopten voor het slachtoffer, maar een bromfietser reed langs de auto’s en schepte het slachtoffer. De bromfietser, met achterop de bromfiets een passagier, stopte aanvankelijk, maar reed vervolgens met hoge snelheid weg om even verderop af te slaan naar de Vondelstraat.

Het slachtoffer liep ernstige verwondingen op en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Gegevens van de bromfiets en/of de opzittenden zijn niet bekend.

De politie is met name op zoek naar getuigen die iets kunnen verklaren over de identiteit van de opzittenden of over hun bromfiets.2021128861