ALKMAAR - Zaterdagavond 3 juli is een 39-jarige man uit Alkmaar aangehouden na een steekincident in een woning aan het Deurloopplein. Een 50-jarige man uit Zwaag raakte bij het incident gewond en is vervoerd naar het ziekenhuis voor behandeling aan zijn verwondingen.


Rond 23:15 uur kwam een melding binnen bij de politie van een verdachte situatie aan het Deurloopplein. Toen agenten aankwamen zagen zij bloed in het portiek liggen en troffen zij in de woning de 39-jarige man. Mogelijk had in de woning een ruzie plaatsgevonden waarbij gestoken zou zijn. Het slachtoffer zou gewond zijn vertrokken. De agenten hielden de aanwezige man aan voor mogelijke betrokkenheid en startten een onderzoek in de woning. Ook werd gezocht naar het slachtoffer, die kort daarna werd gevonden op het Arkplein. Hij is onderzocht door het ambulancepersoneel en meegenomen naar het ziekenhuis. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en zit nog vast voor verhoor.

De recherche doet verder onderzoek naar deze zaak en is op zoek naar getuigen. Heeft u zaterdagavond in de omgeving van, of bij de woning op het Deurloopplein iets verdachts gezien of gehoord? Heeft u mogelijk een camera in de buurt bij uw woning, bedrijf of auto en beeldmateriaal van de mogelijke verdachte of slachtoffer? Of heeft u andere informatie over dit incident? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook kunt u uw tips en beeldmateriaal toesturen via het tipformulier.