ALKMAAR - Een 90-jarige man is gisterenmiddag op een zebrapad in Alkmaar aangereden en gewond geraakt. De automobilist heeft zich niet om het slachtoffer bekommerd en is doorgereden.

De man wilde rond 15.00 uur de Kennemerstraatweg oversteken en besloot dat te doen via het zebrapad tussen de Comansstraat en de Maclaine Pontstraat, schrijft de politie op Facebook. Eenmaal op de oversteekplaats werd hij aangereden door een auto, die uit de richting van de N9 kwam.

Door de klap kwam de man ten val en liep verwondingen aan z'n handen en een knie op. De automobiliste stopte niet, maar reed door richting het centrum van de stad. Een voorbijganger die de man na de aanrijding zag liggen, heeft hem overeind geholpen, waarna hij ondanks zijn lichte verwondingen zijn weg kon vervolgen.

Geen signalement
Omdat zich tot dusver geen getuigen van de aanrijding hebben gemeld, weet de politie niet om welk type auto het gaat. Ook de kleur en het kenteken zijn nog niet vastgesteld. De politie roept daarom iedereen die iets van de aanrijding gezien heeft, op zich te melden.

Verder komt de politie graag in contact met de 'zeer attente' voorbijganger die de man overeind heeft geholpen.