KOEDIJK - Een 56-jarige man uit Koedijk die op 10 april van dit jaar in Alkmaar-Noord zijn woedde op twee jongens uitte met een vleesmes gaat voor ruim een jaar achter de tralies. Voor de Alkmaarse rechtbank hoorde de man twee jaar eisen waarvan acht maanden voorwaardelijk.


De verstandelijk beperkte man kreeg in april ruzie met twee jongens nadat hij was aangesproken door hun over de wijze hoe hij een meisje aansprak. De ruzie lijkt in de kiem te worden gesmoord als een voorbijganger er zich mee bemoeit, maar de man komt even later terug op een scooter nadat hij vanaf huis een vleesmes heeft opgehaald.

De man komt de jongens opnieuw tegen en valt ze hierbij woedend aan. Een van de twee weet te ontkomen door snel over een schutting te klimmen. De andere jongen valt nabij de Gieterij en moet het ontgelden waarbij de dader enkele malen op hem insteekt en onder meer een diepe wond in zijn kin oploopt. Meerdere personen waaronder veel jeugd zijn getuige van het incident.

De dader wordt de volgende dag opgepakt en bekent reeds bij de eerste zitting zijn daad. Naast de celstraf dient hij de slachtoffers 3400 euro aan schadevergoeding te betalen.