ALKMAAR - Medewerkers van de dierenambulance in Alkmaar hebben vandaag een kat gered die met zijn kop vast was komen te zitten in een blikje. Hij stuitte in de bosjes op het stuk zwerfafval en had geluk dat de dierenambulance snel ter plaatse was. "Het dier lag half op apegapen."

Toen ze bij het arme beestje aankwamen, hebben ze hem direct overgeplaatst naar de bus. Daar werd de kat uit zijn benarde positie bevrijd. De kat is vervolgens nagekeken en na enige tijd is hij, voorzien van een belbandje, weer vrijgelaten. Volgens de dierenarts maakt het onfortuinlijke dier het goed.

Het baasje van de ongechipte kat wordt nog wel gezocht. "We willen natuurlijk graag de eigenaar van de kat vertellen wat er is gebeurd", schrijven ze in een bericht op Facebook.

Verdronken

Verder doen ze in het bericht een oproep om vooral geen vuil op straat te gooien. "Wij haten zwerfafval. Deze kat is gelukkig bevrijd, maar onlangs is hierdoor (omdat hij niets meer kon zien) een kat in het water beland en verdronken. Dat wil je toch niet op je geweten hebben?", besluiten ze de emotionele oproep.