ALKMAAR - Drie jonge maaltijdbezorgers zijn in een maand tijd met geweld overvallen in Alkmaar. De slachtoffers zijn pas 15 jaar oud. De bezorgers moesten hun geld en bezorgmaaltijden afstaan.

Op dinsdag 20 november wordt de eerste jongen overvallen. Bij de kruising van de Reviusstraat met de Asselijnstraat wordt de bezorger door een groepje jongens tegengehouden. Ze gaan er met zijn portemonnee en het eten vandoor.

Schoppen en slaan
Een week later, op 28 november, staat een andere bezorger op de Lorreinenlaan als hij wordt aangesproken door een jongen. Hij bedreigt het slachtoffer en grist in zijn zakken. Een tweede jongen komt erbij en ze gaan er samen vandoor.

Het is nog een keer raak op 21 december. Een stuk of vijf jongens komen op een eveneens 15-jarige maaltijdbezorger af op de Koelmalaan. Ze schoppen en slaan de bezorger en gaan er met een buit vandoor. Het slachtoffer raakt lichtgewond.

Jonge daders
Volgens de politie zijn ook de daders jong. Ze droegen capuchons tijdens de overvallen. De politie sluit niet uit dat de zaken met elkaar te maken hebben.
De politie zoekt getuigen van de overvallen.