WIJDEWORMER - Door Jong PSV met 2-0 te verslaan heeft Jong AZ voor de vierde keer op rij gewonnen. De beloften van trainer Maarten Martens hebben zich daarmee zich weer in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie genesteld.

De thuisploeg kwam na een ruim kwartier op voorsprong door Zico Buurmeester, die op aangeven van Fedde de Jong, alleen op keeper Müller afging en koeltjes afrondde. Jong PSV van trainer Ruud van Nistelrooy, volgend seizoen verantwoordelijk voor PSV 1, was ook dichtbij een doelpunt toen Mohamed Nassoh de lat raakte. Kort voor rust leek mexx Meerdink de voorsprong va Jong AZ te verdubbeen, maar kopte net naast.

Na de rust moest AZ-keeper Hobie Verhulst tweemaal handelend optreden, maar lag het meeste initiatief bij de thuisploeg met pogingen van invaller Ricueno Kewal en Fedde de Jong. De beslissing bleef echter uit tot de laatste minuut. Jeroen Seelt haalde de doorgebroken De Jong onderuit en zag direct rood. Bram Franken ging achter de vrije trap staan en schoot knap raak: 2-0.