ALKMAAR - Een 15-jarige jongen is gisteravond aan het Thijssepad in Alkmaar het slachtoffer geworden van een brutale straatroof. Bij de speeltoestellen werd hij door twee jongens belaagd.

Hij had net staan praten met een vriend toen hij even later twee jongens op hem af zag rennen. Een van de jongens had mogelijk een vuurwapen bij zich dat hij op het slachtoffer richtte. De jongen moest zijn zakken leeghalen.

In zijn zakken zat onder meer een zakmes. Toen de daders de buit binnen hadden, schopten ze de tiener tegen de grond. Uiteindelijk gingen ze er lopend vandoor in de richting van de Mare en het Beneluxplein.

Signalement

De verdachte met het wapen is een blanke jongen, met smal postuur tussen de 1,70 en 1,75 meter lang. Hij droeg een donkere jas met bontkraag, een donkere pet, een donkere sjaal voor zijn gezicht en een blauwe spijkerbroek. De andere verdachte was een stuk kleiner en had een getint uiterlijk. Ook hij was donker gekleed en droeg ook een sjaal voor zijn gezicht. Hij sprak met een accent.

De politie is hard op zoek naar getuigen van het incident. Mensen die iets gezien hebben kunnen contact opnemen op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.