ALKMAAR - Bij café De Overkant op het Scharlo in Alkmaar zijn zaterdagavond flinke vernielingen aangericht. Op dat moment zaten er enkele supporters van AZ binnen, maar ook andere gasten. De vernielingen ontstond toen er fietsen, stoelen en tafels door de ramen werden gegooid door een groep van tientallen personen.


De politie spreekt van een groep van minimaal veertig man die 'de boel kort en klein heeft geslagen'. Er zijn geen aanhoudingen geweest, de groep was reeds vertrokken toen de plioitie arriveerde. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. De politie deed nog wel een buurtonderzoek en hield enkele auto's aan, maar dit heeft niet geresulteerd in arrestaties.

Volgens bronnen en suggesties op social media zou de groep hooligans van een andere voetbalclub verantwoordelijk zijn voor de vernielingen. De politie kan dit niet bevestigen en is een onderzoek gestart. De vernielingen vonden plaats rond 20.00 uur, een uur voor de start van de thuiswedstrijd van de AZ tegen Heracles Almelo.