ALKMAAR - Op woensdagavond hield de politie een 27-jarige man uit Hoorn aan op verdenking van het kweken van hennep in een pand aan de Boterstraat in Alkmaar.

Kort daarvoor had de politie een melding gekregen dat rond het pand een henneplucht hing. De politie rook de geur ook en besloot een onderzoek in het pand in te stellen. In de woning werden in twee ruimtes hennepplantages aangetroffen. Onderzoek wees uit dat er ook sprake was van diefstal van stroom. Een getuige wees de politie op de verdachte, de huurder van het pand, die even verderop stond toe te kijken. Hij kon ter plaatse worden aangehouden.

De hennepkwekerij kon nog niet worden ontruimd. Er bleek een lekkage te zijn, waardoor het plafond onder de plantages gevaarlijk begon door te zakken. De brandweer en Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente stelden een onderzoek in. Het bleek op zich veilig genoeg te zijn om tot ontruiming over te gaan. Dit werd echter tegen gehouden door het feit dat in de woning asbest aanwezig bleek te zijn. Het aantal planten is daardoor nog niet bekend.