HEILOO - Op donderdagavond trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij in een bedrijfspand aan. In het pand aan de Droogmakerij werden ruim 400 planten aangetroffen. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht.

De politie vond de hennepkwekerij na een melding. De ruim 400 planten die klaar om te oogsten waren stonden in één ruimte. De politie nam de planten en de apparatuur uit de kwekerij (lampen, e.d.) in beslag. De planten zijn vernietigd.

Bij controle bleek er ook sprake te zijn van diefstal van stroom. De politie doet onderzoek naar de hennepkwekerij.

Melden loont
Een illegale hennepkwekerij is gevaarlijk voor uzelf én voor uw omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen of bedrijfspanden ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming. U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank, vocht, schimmel of lekkages in of rondom de woning/bedrijfspand of licht dat constant brandt. Ruikt u henneplucht en/of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.