Op maandagavond wist een inbreker te ontkomen, nadat hij had ingebroken in een woning aan de Kennemerstraatweg in Heiloo.

Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding van de inbraak. De bewoner zat net met zijn vrouw televisie te kijken in de woonkamer, toen zij een tussendeur in de gang open hoorden gaan. Toen de bewoner ging kijken, zag hij een man in de gang staan. De inbreker ging er, bij het zien van de bewoner, direct vandoor op een oude herenfiets. De bewoner liep naar zijn auto en reed achter de inbreker aan. Op de Kuillaan kon hij de inbreker met zijn fiets in de berm duwen, waardoor de man ten val kwam. Op het moment dat de bewoner uitstapte, wist de inbreker weer op zijn fiets te klimmen en in tegengestelde richting weg te fietsen. Doordat de weg ter plaatse te smal in om een auto te keren, raakte de bewoner de verdachte kwijt.

Onderzoek in de omgeving leverde geen verdachte meer op. De inbreker is een magere blanke man van ongeveer 20 jaar oud, met een lengte van 1,80 meter. Hij droeg een lichtgrijze baseball pet, een donker driekwart jack, een donkere spijkerbroek en donkere schoenen.

2016237824