De recherche in Alkmaar is op zoek naar getuigen van een geweldsincident in het Heilooërbos aan de Kennemerstraatweg.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zat een groepje van 5 vrienden in de leeftijd van 15 t/m 17 jaar, gezellig samen bij de open plek in het Heilooërbos, in de buurt van de Kattenberg. 

Rond 04:10 uur werd de vriendengroep in het bos overvallen door twee mannen: een blanke en een lichtgetinte man in de leeftijd van ongeveer 22 t/m 27 jaar. Deze mannen bedreigden de jongens met o.a. een steekvoorwerp en dwongen de jongens om geld, telefoons en overige kostbaarheden af te geven. Ook beroofden zij de jongens van de sleutels van twee scooters. Tijdens dit incident werden de jongens mishandeld door de twee daders en zij liepen letsel op in hun gezicht.

 

Getuigenoproep: wie heeft info over de daders?
De politie is dringend op zoek naar mensen die weten wie deze twee mannen zijn. De daders vluchtten na de beroving rond 04.15 uur weg via het fietspad door het Heilooërbos, in de richting van Alkmaar. Zij reden op de gestolen scooters van de jongens: een zwart met rode Piaggio Zip en een matkleurige midnight blue Piaggio Zip.
Kent u dit tweetal of heeft u andere informatie die kan leiden tot het opsporen van deze daders? Belt u dan s.v.p. met de recherche in Alkmaar via tel.nr.: 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld misdaad anoniem via tel.nr.: 0800-7000.


Getuigenoproep: wie heeft een van de gestolen portemonnees in de brievenbus gegooid bij het politiebureau in Alkmaar?
In de brievenbus van de politiebureau Alkmaar werd zaterdagochtend een portemonnee aangetroffen, die afkomstig is van een van de jongens die is beroofd in het Heilooërbos afgelopen nacht. Bent u de eerlijke vinder en heeft u de portemonnee in de brievenbus gedaan op het politiebureau? Meld u zich dan s.v.p. bij de politie! Wij willen namelijk graag weten waar u de portemonnee heeft aangetroffen. Dit kan ons verder helpen in het onderzoek. 

 

Iets gezien of andere info? Bel s.v.p. met tel.nr. 0900-8844
Liever anoniem? Bel dan via tel.nr. 0800-7000

 

2016100824