ALKMAAR - Bij het PCC aan de Fabritiusstraat in Alkmaar is een brand uitgebroken. De vlammen zijn vanaf de weg te zien. Omwonenden worden geadviseerd ramen en deuren dicht te houden.


Een woordvoerder van de Veiligheidsregio laat weten aan NH Nieuws: "Het gaat vermoedelijk om een dakbrand. Uit voorzorg is opgeschaald naar een grote brand, in verband met de storm." Vanwege de wind zouden omwonenden weleens extra veel last kunnen hebben van de rook.

Heftige vlammen
Een getuige meldt aan NH Nieuws dat de rookontwikkeling dan ook enorm is. "Er is veel vieze, zwarte rook te zien en heftige vlammen", aldus Ritso Polder. Het is in hele wijk te zien. De middelbare school staat in de wijk Hoefplan.

Het is onduidelijk of de brand iets met de storm Ciara te maken heeft, die op dit moment over de provincie raast en veel schade aanricht.

Een andere omwonende zag erg veel rook in zijn straat en besloot een kijkje te nemen. De brandweer had moeite om bij de brand te komen, omdat het schoolhek van het Petrus Canisus College gesloten was.