Achter de Kennemerstraatweg in Heiloo twee sieradenkistjes en een hoeveelheid sieraden gevonden. De politie doet onderzoek naar de herkomst en vraagt om tips.

Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 12 april 2016. Ook het tv-programma Bureau NH van RTV NH besteedde aandacht aan de zaak. Dat was in de uitzending van 13 april 2016. Al eerder besteedde het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht aandacht aan de zaak. Dat was in de uitzending van 9 maart 2016.

Aantreffen kistjes en sieraden

Op 17 december 2015 kreeg de politie een melding over  twee sieradenkistjes die achter de Kennemerstraatweg in Heiloo waren gevonden. Volgens de vinder lagen er sieraden en twee kistjes verspreid in de bosjes naast het bospad achter een woning. De vinder heeft de sieraden bij elkaar geraapt en in de kistjes gedaan. Agenten namen de kistjes mee voor onderzoek. In de kistjes zaten verschillende sieraden. Van een aantal sieraden zijn er foto’s die hieronder getoond worden. Uit het onderzoek blijkt dat er een mogelijk verband is met een ander onderzoek naar babbeltrucs in Midden-Nederland.

  • Herkent u de sieraden en de kistjes op de foto’s en weet u van wie ze zijn?
  • Bent u mogelijk ook slachtoffer geweest van het stel?

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.