HEERHUGOWAARD/NOORD-SCHARWOUDE - Afgelopen periode zijn in Noord-Holland meerdere gewelddadige woningovervallen gepleegd. Mogelijk gaat het hier om eenzelfde dadergroep die in wisselende samenstellingen toeslaat. Zo drongen op 4 juni vijf personen een woning binnen van een gezin aan de Hasselaarsweg in Heerhugowaard en bedreigden en mishandelden hen. Op 22 juli werden twee mannen in hun woning aan de Oranjestraat in Noord-Scharwoude overvallen. Daarbij raakte één van de slachtoffers gewond toen hij werd neergeschoten.


Heerhugowaard

In de nacht van 3 op 4 juni rond 03.00 uur werd door een overvaller ingebroken bij een woning aan de Hasselaarsweg in Heerhugowaard. Hij liet vervolgens vier mededaders binnen, waarop het vijftal zich door het huis verspreidde. Ze vielen de slaapkamers van de bewoners binnen en dreigden met onder meer een vuurwapen en een koevoet. De overvallers eisten geld en toegang tot de kluis die ze kennelijk hadden verwacht. Om hun eisen kracht bij te zetten, bonden ze de bewoners vast en mishandelden ze de zoon des huizes met een strijkijzer. Uiteindelijk vertrokken de mannen met de Audi Q7 van de slachtoffers, een telefoon en wat contant geld.

Grijze 3-deurs sedan
Er zijn camerabeelden van de auto waarmee de daders vermoedelijk naar Heerhugowaard zijn gekomen. Deze grijze 3-deurs sedan verscheen vóór de overval op onder meer de Flemmingstraat. Ná de overval zijn diezelfde auto én de Audi Q7 van de slachtoffers gefilmd op een route die leidt naar de Dorpsstraat in het nabijgelegen Winkel. Daar lieten ze de Audi achter in een parkeervak om met de grijze auto verder te vluchten.

Noord-Scharwoude
In een woning aan de Oranjestraat in Noord-Scharwoude werd een slachtoffer neergeschoten door overvallers uit mogelijk dezelfde dadergroep. Dat gebeurde in de nacht van 21 op 22 juli 2021. Ook zijn buurman bleek in zijn slaap door vier mannen te zijn overmeesterd en was vastgebonden achtergelaten. Op de bewakingsbeelden zijn vijf verdachten te zien én de witte auto die zij vermoedelijk gebruikten. Behalve van de Oranjestraat zijn er beelden van onder meer de Dorpsstraat, de Korenmolen en de Staartmolen.

Witte auto
Een witte auto, mogelijk een vierdeurs Hyundai i10, reed die nacht over de Korenmolen vlak nadat de vermoedelijke overvallers daar liepen. De inzittenden daarvan kunnen belangrijke getuigen zijn. Het is overigens ook nog niet uitgesloten dat die auto bij de dadergroep kan horen.

Reed u daar of weet u van wie de witte auto kan zijn of waar die nu is? Neem alstublieft contact op met de politie via onderstaande nummers

Beloningen
Voor zowel de overval in Heerhugowaard als voor die in Noord-Scharwoude is een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die de betreffende zaak oplost.

Getuigen gezocht
- Heeft u informatie over één of meer van de overvallen en/of over verdachten die erbij betrokken kunnen zijn geweest en/of camerabeelden?
- Weet u meer over de grijze auto, een 3-deurs sedan, waarin vermoedelijk de daders reden van de overval op 4 juni in Heerhugowaard?
- Herkent u één of meer van de personen op de camerabeelden?
- Of weet iets over de witte auto die de nacht van de overval op 22 juli over de Korenmolen in Noord-Scharwoude reed?

Voor al uw informatie, beeldmateriaal en/ of tips over deze zaak kunt u onderstaande tipformulier invullen of bellen met de politie via 0900-8844 of de opsporingstiplijn via 0800-6070. U kunt ook anoniem uw informatie delen via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Bovenstaande zaken kwamen voorbij in de uitzending van Opsporing Verzocht van 09-11-2021