ALKMAAR -

Op woensdag 23 juni is een 78-jarige man uit Alkmaar aangereden door bromfiets toen hij overstak op het zebrapad aan de Koelmalaan in Alkmaar. De Alkmaarder kwam ten val en liep hierdoor een gebroken heup op.


Rond 11.00 uur liep het slachtoffer over het zebrapad en zag dat meerdere auto’s voor hem stopten. Achter een van de gestopte auto’s, kwam ineens een bromfiets aanrijden met hierop vermoedelijk twee jongemannen. De bestuurder van de bromfiets schepte de man, stopte eerst, maar reed daarna met hoge snelheid weg in de richting van de Vondelstraat.

​​​​​De bromfiets met opzittenden is vastgelegd op camera en de politie wil heel graag weten wie op deze bromfiets hebben gezeten tijdens de aanrijding. Het gaat om een opvallend, licht (fel)blauwe bromfiets met een zogenaamde koffer achterop. De jongemannen zijn helaas niet goed te zien. Maar misschien herkent iemand de bromfiets in combinatie met de bestuurder/passagier. Als dit het geval is, neem dan s.v.p. contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.