ALKMAAR - Op zondag 21 november 2021 heeft er een beroving plaatsgevonden op de Lodewijk van Velthemstraat in Alkmaar. Hierbij is een 55-jarige vrouw uit Alkmaar slachtoffer geworden. Een uur na de beroving wordt er twee keer betaald met de pinpas van het slachtoffer. Van de beroving zijn geen camerabeelden maar van deze pinner zijn wel beelden beschikbaar.


Omstreeks 18.15 uur liep de vrouw na het doen van aankopen bij een supermarkt naar huis als zij door een man onder bedreiging van een mes gedwongen wordt tot afgifte van haar tas met daarin persoonlijke bezittingen waaronder haar pinpas. Hij trekt hierbij zo hard aan de tas van het slachtoffer dat zij een stuk over de grond wordt meegesleurd. De dader weet hierdoor de tas van de vrouw te bemachtigen en rent vervolgens snel weg in de richting van de Van Maerlantlaan. Het slachtoffer laat hij angstig en gewond achter.


Een uur later, omstreeks 19:30 uur, wordt er door een vrouw met de pinpas van het slachtoffer betaald bij twee supermarkten op het Geert Groteplein. Van de betaling bij een van de twee supermarkten zijn camerabeelden beschikbaar.

- Herkent u deze persoon?
- Herkent u zichzelf op beeld? Meld u z.s.m. bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak? Weet u wie hierbij betrokken zijn?

Neemt u dan contact op met de politie via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2021242871