ALKMAAR - Een 46-jarige man en een 64-jarige vrouw uit Alkmaar werden donderdagmiddag 10 januari het slachtoffer van een (poging) beroving met geweld. Dit gebeurde rond 14.00 uur op de Corfstraat en om 17.50 uur op de hoek Heiloërdijk/Corfstraat.

Corfstraat
Het 46-jarige slachtoffer stond geparkeerd op de parkeerplaats van de Albert Heijn XL aan de Corfstraat toen er ineens een vreemde man bij hem in de auto stapte. De man bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en eiste geld. De Alkmaarder wilde uit de auto vluchten, maar werd toen door de overvaller beschoten. Nadat de dader had geschoten, sprong hij daarna zelf snel uit de auto en sloeg op een scooter op de vlucht in de richting van de Heiloöerdijk en sloeg vervolgens linksaf de Kennemerstraat op. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en werd in het ziekenhuis geholpen aan zijn verwondingen. De overvaller wist niets buit te maken.

Heiloöerdijk/Corfstraat
Rond 17.50 uur kwam een zelfde soort melding bij de politie binnen, maar dit keer op de hoek Heiloërdijk/Corfstraat.. Het 64-jarige slachtoffer reed stapvoets ter hoogte van het tankstation toen er ineen een man bij haar in de auto sprong. De man richtte een vuurwapen op de Alkmaarse en eiste geld van haar. De dader wist enkele goederen van het slachtoffer weg te nemen. Na de beroving rende de overvaller in de richting van de Heiloöerdijk. Het slachtoffer stapte ook uit en rende achter de overvaller aan. Op de hoek met de Corfstraat raakte de vrouw de overvaller uit het oog en keerde terug naar haar auto. Het slachtoffer raakte niet gewond.

Signalement dader
De dader droeg tijdens de berovingen een donkergekleurde jas met capuchon. Aan de capuchon zit vermoedelijk een smalle bontkraag bevestigd. Onder zijn capuchon is een witte rand te zien, wellicht is dit een pet of muts. Ook droeg de overvaller aan zijn rechterzijde een heuptas.

Snorfiets
Van de dader zijn camerabeelden beschikbaar. Hij reed op een zwarte snorfiets van het merk Piaggio type Zip, vermoedelijk uit 2009/2010. Opvallend was dat op de snorfiets geen windscherm en spiegels zaten. Tot slot was de snorfiets voorzien van een blauw kentekenplaatje en zilverkleurige velgen

Vragen
Herkent u de man op deze beelden? Of herkent u de combinatie tussen de overvallen en de snorfiets? Neem dan contact op met met de Districtsrecherche Noord-Holland Noord via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Ook andere informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek is welkom.