HEERHUGOWAARD/NOORD-SCHARWOUDE - In de regio tussen Alkmaar en Hoorn zijn afgelopen zomer meerdere uiterst gewelddadige woningovervallen gepleegd. De daders horen mogelijk bij een groep die in wisselende samenstelling toeslaan. In Opsporing Verzocht is er vanavond (9 november) specifieke aandacht voor twee overvallen.


In de uitzending van vorige week ging het onder meer over de 72-jarige Sjaak Groot uit Berkhout. Hij werd in juni doodgeschoten tijdens een overval op zijn huis. Een aantal uur na de uitzending kon een 27-jarige Alkmaarder worden aangehouden. Ondertussen gaat de zoektocht naar andere betrokkenen van deze fatale overval door. Mogelijk maken die anderen deel uit van een groep daders die het afgelopen jaar meer woningovervallen hebben gepleegd.

In Opsporing Verzocht worden meer details gegeven en beelden getoond van twee brute woningovervallen in Noord-Holland. In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 juni drongen meerdere gewapende mannen een woning aan de Hasselaarsweg in Heerhugowaard binnen. Drie gezinsleden lagen op dat moment te slapen. De twee mannen van het huis werden mishandeld. In de tv-uitzending vertelt het vrouwelijke slachtoffer over die nacht en dat haar zoon met een strijkijzer werd bewerkt.De tweede overval vond plaats in de vroege uren van donderdag 22 juli in Noord-Scharwoude. Rond 04.30 uur kreeg de politie een melding over een schietincident op de Oranjestraat. Op de Oranjestraat vond de politie een 37-jarige geknevelde man. Deze persoon was niet gewond.Bij beide overvallen zou het gaan om meerdere verdachten. De politie is naar hen op zoek en hoopt dat de kijkers het onderzoek verder kunnen helpen.

Andere zaken in de uitzending

Hieronder vindt u een overzicht van alle andere items die in Opsporing Verzocht aan bod komen.

- Mallorca: de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman
- Rotterdam: poging tot moord
- Utrecht: overval op snackbar Chi
- Amsterdam: overval op een filiaal van Kentucky Fried Chicken
- Heerhugowaard/Noord-Scharwoude: woningovervallen

Daarnaast worden er ook deze week weer vier pinners getoond die betrokken zijn bij pinpasfraude. Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven over de zaken uit de vorige uitzending.

Uitzending
Opsporing Verzocht wordt dinsdag 9 november vanaf 21.20 uur uitgezonden op NPO1. De uitzending wordt woensdag 10 november rond 13.20 uur herhaald op NPO1. Het programma is ook terug te kijken via NPO Start.