ALKMAAR - Op woensdag 6 juli rond 23.30 uur heeft er een poging van een beroving plaatsgevonden op de hoek van de Vondelstraat / Baansingel. De politie is op zoek naar getuigen.


Een 28-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats staat met zijn fiets op de hoek van de Vondelstraat / Baansingel. Onverwachts loopt er een man schreeuwend, met in zijn hand een steekwapen, zijn richting op. Hij bedreigt de man en is uit op geld en zijn telefoon. Er ontstaat vervolgens een korte worsteling waarbij het slachtoffer lichtgewond raakt. De dader gaat er vervolgens zonder buit in een onbekende richting vandoor.

Signalement

De verdachte is een man van ongeveer 35 jaar. Hij is naar schatting tussen de 1.70 tot 1.80 meter lang, normaal postuur en had halflang donkerkleurig haar. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een donkergekleurd shirt met korte mouwen.

Getuigenoproep

De recherche onderzoekt deze poging tot beroving en komt graag in contact met getuigen. Ook wil de politie graag spreken met een onbekend gebleven man die vanuit de Baansingel aan kwam rijden en even gestopt is op teken van het slachtoffer. Heeft u iets gezien of meer informatie, de verdachte eerder zien lopen of beschikt u over beelden die bijvoorbeeld gemaakt zijn via een beveiligingscamera of een videodeurbel? Neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop ook beeldmateriaal uploaden. Vermeld voor een snelle afhandeling het dossiernummer: 2022135933