ALKMAAR - Woensdagochtend werd een winkel aan de Van Ostadelaan door meerdere personen overvallen. Tijdens de overval werd een werknemer bedreigd en was er een worsteling met een andere werknemer. Niemand raakte hierbij gewond. De mogelijke daders vertrokken daarna op een scooter en een fiets. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Rond 07:50 uur ging een werknemer via de achteringang aan de Judith Leysterstraat het gebouw binnen, toen hij van achteren door meerdere personen werd benaderd. Hij werd bedreigd en moest op de grond gaan liggen. Toen een andere werknemer bij de winkel aankwam, ontstond er bij de achterdeur een korte worsteling met één van de daders. Daarop besloten de overvallers er snel vandoor te gaan zonder iets te hebben buitgemaakt in de winkel. Twee verdachten vertrokken op een donkerkleurige scooter en één verdachte op een fiets in de richting van de Terborchlaan. De politie werd gealarmeerd en heeft in de omgeving gezocht naar de verdachten, maar deze zijn niet meer aangetroffen.

Signalement
De twee mannen op de donkerkleurige scooter waren mogelijk rond de 22 jaar oud, hadden een donkergetinte huidskleur en droegen zwarte kleding. De derde man op de fiets werd rond de 18 jaar oud geschat, had een lichtgetinte huidskleur, droeg een spijkerbroek en een donkere jas met bontkraag.

De recherche doet onderzoek naar de overval en is op zoek naar getuigen. Heeft u rond 07:50 uur de verdachten gezien in de omgeving van Judith Leysterstraat / Van Ostadelaan? Heeft u een camera in de buurt bij uw bedrijf/ woning of auto en mogelijk beelden van betrokkenen? Of heeft u andere informatie over deze overval? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844, bel anoniem met 0800-7000 of stuur uw tips en/of beelden direct via het tipformulier.

2022050565