ALKMAAR - Dinsdagochtend rond 05:15 uur zijn de bewoners van een woning aan de Pater Schiphorststraat in Alkmaar bedreigd door een insluiper. Deze ging daarna met een onbekende buit ervandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld en zoekt getuigen.


Vroeg in de ochtend was een onbekende man de woning ingeslopen, maar werd daar door de 28-jarige bewoner betrapt. Daarop bedreigde de dader de man en de aanwezige 26-jarige vrouw. Hij vertrok uiteindelijk in de auto van de slachtoffers. De personenauto werd later teruggevonden aan De Oude Werf in Heiloo. De politie heeft in de omgeving naar de verdachte gezocht, maar deze is niet meer aangetroffen. Niemand raakte bij het incident gewond.

De verdachte had een donkergetinte huidskleur en rastahaar. Hij droeg een zwarte jas met rood en zilver. Het is mogelijk dat er meer verdachten bij deze zaak zijn betrokken.

Voor het onderzoek doet de recherche onder andere forensische onderzoek en een buurtonderzoek. Ook zijn zij op zoek naar getuigen en camerabeelden. Heeft u tussen 05:00 uur en 05:30 uur iets verdachts gezien in de omgeving van Pater Schiphorststraat? Heeft u later de auto/ verdachte(n) gezien bij De Oude Werf in Heiloo? Of heeft u een camera in de buurt in Alkmaar of Heiloo en mogelijk beelden van de verdachte(n)? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). U kunt ook uw tips of beelden toesturen via het het tipformulier.