ALKMAAR - Tijdens en na de voetbalwedstrijd AZ - West Ham United op donderdag 18 mei verbrak een grote groep mensen een scheidingshek tussen twee tribunes en bestormde de mensen in het andere vak. Daar gingen velen direct het gevecht aan met mensen die naar het einde van de wedstrijd stonden te kijken. De groep pleegde vernielingen en hun agressie richtte zich tegen stewards, bezoekers en politieagenten.


Van de gewelddadigheden in het stadion zijn beelden beschikbaar bij de politie en deze zijn dinsdagavond vertoond in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Van een aantal is een foto beschikbaar, die met een nummer worden aangeduid. De politie is op zoek naar de identiteit van die mensen. Eerder maakte men bekend 24 foto's te zullen tonen, maar dinsdagmiddag voor 16.00 uur hadden zich al meerdere personen gemeld bij de politie.

Herkent u één of meer van de verdachten meldt het de politie. Vermeld daarbij aub het nummer van de persoon die u herkent.

De foto van de jongen onder nummer 20 is geblurred. Dit is omdat men vermoedt dat hij minderjarig kan zijn. Mocht hij zich niet melden dan wordt een volgende keer zijn beeltenis scherp afgebeeld.