ALKMAAR - Een medewerker van cameratoezicht tipte in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 april de politie op een man die ‘raar aan het struinen’ was in de stad. Ook werd op de beelden gezien dat hij een fiets op het dak van een auto legde.

De politie stelde een onderzoek in en troffen de man rijdend in de omschreven auto aan. Op het dak troffen zij een afgesloten Postcode Loterij fiets aan en een grijskleurige kinderfiets van het merk Gazelle. Verder lagen er in de kofferbak nog twee afgesloten Postcode Loterij fietsen. De bestuurder van de auto is aangehouden. Later bleek dat de verdachte, een 67-jarige man uit Ierland, ook een gestolen jas droeg. Deze jas zat in een fietstas van een fiets die op het bruggetje bij Zijdam / Fnidsen stond. Het betreft een zwarte jas met blauwe binnenkant. De fietsen en jas zijn inbeslaggenomen.

Mocht u slachtoffer zijn geworden van de diefstallen en mist u deze jas of een soortgelijke fiets die in Alkmaar deze nacht is weggenomen, wordt u verzocht aangifte te doen. Dat kan via 0900-8844 met vermelding van het zaaknummer 2022076262.