ALKMAAR - Bij een zeer ernstig ongeval op de Vondelstraat in Alkmaar zijn woensdagavond in ieder geval twee zwaargewonden gevallen. Even voor 23.00 uur ging het mis op de kruising van de Vondelstraat met de Arcadialaan. Eén persoon is aangehouden.


Een Mercedes die op de Vondelstraat reed botste in volle vaart op een grijze auto die vanaf de Arcadialaan de Vondelstraat op kwam gereden. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, zijn ingezet om hulp te bieden. Beide inzittenden van de aangereden auto raakten bij het ongeval ernstig gewond. De bestuurster van de auto is door ambulancepersoneel langdurig gereanimeerd nadat deze bekneld was geraakt.

De bestuurder van de Mercedes raakte bij het ongeval niet gewond en is door de politie aangehouden. Volgens getuigen zou de bestuurder van de Mercedes samen met een andere Mercedes vanuit de richting van het tankstation zijn gekomen en met zeer hoge snelheid over de Vondelstraat hebben gereden.

De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De kruising was daardoor langdurig afgesloten voor het verkeer.


Update 27-01 - 17.00 uur:
Inmiddels is bevestigd dat beide vrouwen, 77 en 84 jaar en afkomstig uit Heiloo, aan hun verwondingen zijn bezweken.
https://www.alkmaarsdagblad.nl/112/update-ook-tweede-bejaarde-vrouw-overleden-na-verkeersongeval-alkmaar