ALKMAAR - Op donderdagmiddag omstreeks 15.45 uur zag de politie een personenauto geparkeerd staan op een invalideparkeerplaats aan het Geert Groteplein in Alkmaar. Aangezien de auto niet was voorzien van een invalideparkeerkaart, leek een bekeuring op zijn plaats. Terwijl de politie de gegevens van de auto opvroeg, kwam de eigenaar (een 40-jarige Alkmaarder) aanlopen.

Toen de man de bekeuring kreeg reageerde hij boos, stapte in zijn auto en reed weg. Na een rondje over het parkeerterrein gaf hij gas en stuurde in de richting van de politieman. Vrezend dat hij zou worden aangereden, trok de politieman zijn wapen en dwong de automobilist te stoppen. De man werd aangehouden.

Tijdens de fouillering vond de politie elf wikkels met vermoedelijk harddrugs en een zakje wiet in zijn kleding. De politie nam de drugs in beslag.

Bij een speekseltest testte de verdachte bovendien positief op het gebruik van THC (de werkzame stof uit hennep). De man moest bloed afstaan. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs.