HEILOO - Uit drie BMW's in Heiloo zijn zaterdagnacht de navigatiesystemen gestolen. Dit gebeurde op de Blockhovepark en de wijk Noord-West.

De dieven gingen volgens de politie op professionele wijze te werk. Er werd gebruik gemaakt van elektronische apparatuur waarmee ze signalen oppikken van keyless autosleutels die in de woning liggen.

Lees ook: Sleutelloze auto's makkelijke prooi voor dieven: hoe voorkom je het?

Steeds vaker slagen dieven erin om auto's te stelen waarbij alleen de aanwezigheid van de sleutel genoeg is om een voertuig te openen of te starten. Dat vertelde Titus Visser, van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit, afgelopen juli tegen NH Nieuws.

Speciale apparatuur

Vaak slaan ze met twee personen hun slag. De één vangt met speciale apparatuur het signaal van de sleutel op, die mensen vaak in de gang of in de woonkamer neerleggen, terwijl de ander bij de auto staat en met het verlengde signaal het voertuig opent, start en meeneemt.

De politie geeft als tip om de keyless autosleutels in een gesloten metalen blik of aluminiumfolie te stoppen, zodat het signaal niet kan worden opgevangen door de dieven.