ALKMAAR/CASTRICUM - De politie in Alkmaar waarschuwt vandaag op de eigen Facebookpagina dat er weer een toename is van diefstallen van brom, motor en snorfietsen. Zo werd er afgelopen zondag in Castricum nog een man aangehouden die trachtte een bromfiets te stelen en dinsdagavond is er een bromfiets ontvreemd bij atletiekvereniging Hylas.

Op Facebook meldt de politie het volgende:

Afgelopen zondag 1 juli is er op de strandopgang van Castricum aan Zee een man aangehouden die even daarvoor had gepoogd om een bromfiets te stelen.De man ging er vandoor maar werd al snel achterhaald door een alerte en sportieve burger. De verdachte werd door ons voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.De recherche heeft de zaak in onderzoek.

De laatste weken zijn er verschillende, bromfietsen, snorfietsen en zelfs motoren gestolen. Gisteravond is er bij atletiekbaan Hylas bij de Viaanse Molen in Alkmaar tussen 19:15 uur en 21:00 uur een schakelbrommer gestolen. Zet de bromfiets, snor(fiets) of motor niet alleen op stuurslot maar ook met een kettingslot aan een vast voorwerp