OUDORP - Vrijdagavond leidde een brand in een trappenhuis aan de Hebestraat tot de vondst van 50 kilogram illegaal vuurwerk. Het vuurwerk is in beslag genomen en de politie doet onderzoek naar de herkomst.

Rond 19.30 uur werd een brand gemeld in een trappenhuis aan de Hebestraat. De brand kon snel geblust worden door de brandweer. Wat overbleef waren vermoedelijke vuurwerkrestanten. Buurtonderzoek leidde tot een garagebox waar bijna 50 kg aan illegaal vuurwerk, waaronder 540 nitraten, opgeslagen lag. De politie heeft het vuurwerk in beslag genomen en doet onderzoek naar de herkomst van de vuurwerkpartij.

Niet alleen het afsteken is gevaarlijk, ook het vervoer en de opslag vormen een risico. Je zult maar naast iemand wonen die honderden kilo’s in huis heeft opgeslagen. Houd het veilig, voor jezelf en voor je omgeving. Verknal het niet! Zie of vermoed je handel, transport of opslag van illegaal vuurwerk? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Meer informatie over vuurwerk vindt u hier.

2021251351