ALKMAAR - Een 7-jarig jongetje is afgelopen zondag in Alkmaar gewond geraakt toen hij ten val kwam door een baksteen die van een viaduct werd gegooid.

Het jongetje fietste rond 13.50 uur met zijn vader en zusje over het Heukelspad in de wijk de Mare. Het jongetje fietste zelfstandig, zijn zusje zat in een zitje op de bagagedrager van haar vader.

Toen ze het tunneltje onder de N245 uitkwamen, gooide een groepje jongens op het viaduct erboven bakstenen naar beneden.

Gezicht op fietspad
Vader, zoon en dochter werden niet geraakt door de stenen, maar kwamen wel alledrie ten val. Daarbij kwam het jongetje zo hard met zijn gezicht op het fietspad dat hij gewond raakte.

Omdat de jeugdige daders - allen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar oud - nog niet zijn gevonden, doet de politie een beroep op getuigen. Van een van de stenengooiers is signalement beschikbaar: het gaat om een jongen met rood haar en een bril met zwart montuur. Hij fietste op een groen-zwarte mountainbike.

Getuigen
Wie het jongetje op basis van het signalement herkent, of getuige is geweest van de gebeurtenissen, kan de politie bereiken op 0900-8844.