ALKMAAR - De Duitse politie heeft afgelopen dinsdag bij een grootschalige grenscontrole drie tieners uit Alkmaar gearresteerd voor drugssmokkel. In een wagen die werd bestuurd door een 19-jarige Alkmaarder vond de politie vijf pakketten met harddrugs, met een straatwaarde van 800.00 euro. Naast de bestuurder werden twee jongens van 15 en 17 jaar ook aangehouden, zo meldt de Duitse politie.


De aanhouding vond plaats op op een parkeerplaats aan de A40 vlakbij de Nederlandse grens aangehouden. De drie zouden volgens de Duitse politie onderweg zijn naar Duisburg om de daar pakketten per post naar Engeland te versturen.

De jongens verklaarden in eerste instantie dat men voedingssupplementen bij zich had. Na onderzoek bleek er in de pakken echter 11,5 kilo xtc, 10 kilo crystal meth en 750 gram amfetamine te zitten. De jongen van zeventien had ook een mes bij zich.

De 15-jarige kon worden opgehaald door zijn ouders. De andere twee verdachte koeriers zitten vast voor de smokkel van drugs. De 17-jarige had ook nog een mes bij zich. Het Openbaar Ministerie in Duitsland zal verder beslissen over de vervolgstappen, maar de kans lijkt klein dat de verdachten in Nederland berecht zullen gaan worden.