Dronken, schreeuwen, beledigen, schelden met ziektes, bezit XTC

ALKMAAR - 21 januari – Tijdens horecatoezicht door de politie op het Waagplein, ondervond de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag de nodige hinder van twee Alkmaarders, die onder invloed van alcohol of andere stoffen verkeerden.

Het tweetal vroeg of zij op een politiefiets een rondje mochten rijden en toen dit niet mocht, ging een van hen uit zijn dak. Deze 20-jarige Alkmaarder begon te schreeuwen, schelden, bedreigingen en verwensingen met de nodige ziektes te uiten richting de politie. Hierop werd de 20-jarige man aangehouden voor belediging.

Zijn vriend, een 23-jarige Alkmaarder, werd door de politie meerdere keren gevorderd om het plein te verlaten. Dit leek hij in eerste instantie te doen, maar hij kwam terug en begon eveneens de nodige beledigende teksten te roepen naar de politie, waarop ook hij werd aangehouden. Hij probeerde tevergeefs aan zijn aanhouding te ontkomen en kon na een korte sprint al snel door de politie in de kraag worden gevat. Tijdens de aanhouding bleef hij zich verzetten waarop de politie hem met pepperspray verder onder controle bracht en overbracht naar het politiebureau. 

Op het politiebureau bleek de 23-jarige Alkmaarder in bezit van meerdere XTC-pillen en hij heeft hiervan afstand gedaan. De XTC-pillen zullen worden vernietigd.

Tegen beide Alkmaarders zijn de nodige processen-verbaal opgemaakt.