Met de aanhouding van twee mannen denkt de politie een straatroof op een 77-jarige man uit Alkmaar in het Munnikenbolwerk in Alkmaar op vrijdag 19 augustus te hebben opgelost.

Omstreeks 13.50 liep het slachtoffer vanaf het gemeentehuis in de richting van de molen van Piet. Hij liep door het park. Plotseling werd hij de bosjes ingetrokken, vastgehouden en bedreigd met een mes door een gemaskerde man die zijn geld wilde hebben. De dader ging er vandoor met de portemonnee van het slachtoffer. Nog dezelfde dag bleken met de pinpas van het slachtoffer enkele kleine bedragen te zijn afgerekend in winkels.

De politie stelde een onderzoek in waarbij onder anderen camerabeelden werden uitgekeken. Hierop werden door de politie zowel de straatrover als degene die de pinpas had gebruikt herkend.

Op maandag 24 oktober werd een 37-jarige Alkmaarder aangehouden op verdenking van de beroving. Twee dagen later werd de 65-jarige Alkmaarder aangehouden die ervan wordt verdacht van de pinpas te hebben gebruikt.

De verdachte van de beroving zit nog vast, de vermoedelijke pinner is heengezonden maar nog wel verdachte.

2016185588