ALKMAAR - De recherche onderzoekt een straatroof die plaatsvond op zaterdagmiddag in de Lyceumstraat.


Zaterdagmiddag rond 17.45 uur werd een 15-jarige jongen uit Alkmaar op de fiets beroofd door een jongen, die met twee anderen over de Lyceumstraat fietste. Dit pikte de 15-jarige jongen uit Alkmaar niet en hij fietste erachter aan, om zijn persoonlijke bezitting terug te krijgen. Hierop ontstond op de Cort van der Lindekade een vechtpartij waarbij de overige twee zich ook gingen bemoeien. Hierbij werd de 15-jarige Alkmaarder mishandeld. Hij raakte lichamelijk lichtgewond.

Getuigenoproep
De politie is direct na de melding een onderzoek gestart en roept mensen op die informatie hebben over deze beroving om zich te melden bij de recherche.

Signalement
Van het drietal verdachten is bekend dat ze allen in de leeftijd zijn van 14-15 jaar, een lichtgetint uiterlijk hadden en donker haar. Een van hen had een beginnend vlassnorretje en droeg een donkere jas met capuchon.

Vragen
* Heeft u zaterdagmiddag iets gezien in de omgeving van de Lyceumstraat, Cort van der Lindenkade, de Laat of de Ridderstraat dat hiermee te maken kan hebben?

* Heeft u andere informatie die te maken kan hebben met deze straatroof?

* Heeft u informatie over de daders? Meldt dit dan alstublieft bij de recherche via tel.nr. 0900-8844.

* Heeft u informatie maar blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.

Vermeldt u er s.v.p. zaaknummer 2019174158 bij.