ALKMAAR - Een 46-jarige man en een 64-jarige vrouw uit Alkmaar werden donderdagmiddag het slachtoffer van een beroving met geweld. Dit gebeurde rond 14.00 uur op de Wendelaarstraat en om 17.50 uur op de Corfstraat.

Wendelaarstraat
Het 46-jarige slachtoffer stond geparkeerd op de parkeerplaats toen er ineens een vreemde man bij hem in de auto stapte. De man bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en eiste geld. De Alkmaarder wilde uit de auto vluchten, dit lukte hem echter niet. De overvaller sprong daarna zelf snel uit de auto en sloeg op een scooter op de vlucht in de richting van de Heiloöerdijk. Bij de overval raakte de man licht gewond.

Corfstraat
Rond 17.50 uur kwam een zelfde soort melding bij de politie binnen, maar dit keer op de Corfstraat. Het 64-jarige slachtoffer reed stapvoets ter hoogte van het tankstation toen er ineen een man bij haar in de auto sprong. De man richtte een vuurwapen op de Alkmaarse en eiste geld van haar. Na de beroving rende de overvaller in de richting van de Heiloöerdijk. Het slachtoffer stapte ook uit en rende achter de overvaller aan. Op de hoek met de Corfstraat raakte de vrouw de overvaller uit het oog en keerde terug naar haar auto.

Getuigen
De politie doet onderzoek naar deze twee berovingen en is op zoek naar getuigen. Heeft u tussen 13.30 en 18.00 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Wendelaarstraat/Corfstraat? Neem dan contact op met de Districtsrecherche Noord-Holland Noord via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Ook andere informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek is welkom.