ALKMAAR - De politie is op zoek naar getuigen van een overval die op woensdagmiddag plaatsvond op een supermarkt aan de Dijk in Alkmaar. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Omstreeks 14.00 uur stond de 30-jarige eigenaar van de winkel met een medewerkster bij de kassa van de supermarkt toen er een man binnen kwam. De man zei dat er sprake was van een overval en dat hij geld wilde hebben.

Bij de kassa ontstond een korte worsteling tussen de overvaller en de eigenaar van de winkel. Hierbij wist de overvaller geld buit te maken. Bij de worsteling liep het slachtoffer een lichte verwonding op. De dader ging er rennend vandoor in de richting van de Achterdam.

De overvaller is een man met een donkere huidskleur, een lengte van ongeveer 1,70 meter, een leeftijd van 20 tot 30 jaar oud en een slank postuur. Hij droeg zwarte kleding: een winterjas tot op de heupen met een capuchon, een zwarte trainingsbroek en zwarte Nike schoenen.