ALKMAAR - Op dinsdag 26 maart hield de politie een 31-jarige man uit de gemeente Schagen aan op verdenking van diefstal van een tegelriek (een hulpmiddel dat aan een shovel of tractor kan worden gemonteerd) en verfspuiten. De politie kwam de man op het spoor doordat hij zich verplaatste op een wat ongebruikelijk vervoermiddel, namelijk een landbouwtractor. Hij wordt op dit moment verdacht van twee inbraken.

De eerste inbraak waarbij de tractor op camerabeelden was vastgelegd, was in de nacht van 21 op 22 februari. Toen werd vanaf een bedrijfsterrein aan de Helderseweg in Alkmaar een tegelriek gestolen (hulpmiddel dat aan een shovel of tractor gemonteerd kan worden). Om op het terrein te komen werd het toegangshek geforceerd.

De tweede inbraak vond plaats op 23 maart in een bedrijfspand aan de Strooijonkerstraat in Alkmaar. Ook hier was op camerabeelden de tractor te zien.

Aangezien de politie de man (en de tractor) herkenden, kon de verdachte al op dinsdag 26 maart worden aangehouden. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij in verzekering gesteld.

De tegelriek werd bij de verdachte teruggevonden. Deze is in beslag genomen. De verfspuiten zijn nog niet teruggevonden.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de verdachte. Hierbij wordt gekeken of de verdachte mogelijk nog meer inbraken heeft gepleegd.

2019034683-054886