ALKMAAR - Donderdagavond heeft de politie een uitgebreid onderzoek ingesteld na een melding van een woningoverval op de Fnidsen in Alkmaar. Na uitvoerig met het slachtoffer te hebben gesproken, rezen er twijfels of de overval wel had plaatsgevonden. De politie houdt rekening met de mogelijkheid van een valse melding en doet onderzoek hiernaar.


Donderdag kreeg de meldkamer rond 22:10 uur een melding van een woningoverval. Twee verdachten zouden een woning zijn binnen gedrongen en geld hebben geëist. Daarna zouden zij zijn vertrokken in de richting van de Bierkade. De politie ging direct in de omgeving op zoek naar de daders. Ook werd er een Burgernet-bericht verzonden.

Tijdens het opnemen van de verklaring ontdekte de rechercheur dat het verhaal van het slachtoffer onregelmatigheden vertoonde. Toen de rechercheur door bleef vragen gaf het slachtoffer uiteindelijk toe dat zijn verhaal niet klopte. Een onderzoek naar een overval kost veel tijd en mankracht. De politie neemt daarom het doen van valse melding zeer serieus.